Persbericht: Dichten tijdens de avondklok

Persbericht: Dichten tijdens de avondklok
– Voor onmiddellijke plaatsing –

Tot 14 maart a.s. kan iedereen nog aandacht vragen voor Wereld Water Dag door tijdens de lockdown / avondklok zijn of haar mooiste gedicht over schoon (zee)water, 600 jaar Biesbosch en/of Water Voor Allen voor het 7e Dichten Voor Water Festival in te zenden.

Zo kan toch nog iedereen op zijn of haar manier aandacht besteden aan het belang van schoon water en stil staan bij de herdenking van de Sint Elisabethvloed waarmee 600 jaar geleden de Biesbosch is ontstaan.

Wij schrijven herdenking vanwege de vele slachtoffers en de naar schatting 30 dorpen die door deze vloed in 1421 werden verwoest maar tegelijkertijd is het een feest voor alle mensen, dieren en planten wonend, werkend, levend en recreërend in dit natuurhistorisch uniek stukje waterrijk Nationaal Park De Biesbosch.

(water kwaliteit, water kwantiteit)

Kortom, pak je pen en stuur voor 14 maart a.s. jou mooiste gedicht via www.wereldwaterdag.nl/dichten in en vraag zo samen met ons aandacht voor het belang van schoon water voor allen.

Uit alle inzendingen worden de makers van de 12 beste gedichten gevraagd om deze op de Unesco Day Of Poetry, 21 maart a.s. , online voor te dragen. Deze gedichten komen samen met maximaal 40 andere goede gedichten ook in de Dichten Voor Water dichtbundel en een van de 52 gedichten krijgt zelfs een ereplek in het nieuwe Brabants water- en bodemprogramma van de Provincie Noord-Brabant.

——————————–

Noot voor de redactie:
Dichten Voor Water VII wordt ondermeer mogelijk gemaakt door Provincie Noord-Brabant, de gemeente Dordrecht en Huis Der Zotheid.

Contact:
Stichting Aquarius
Erik Van Loon
+316 3 826 5666
info@wereldwaterdag.nl