Publicaties

| Stichting Aquarius | Geschiedenis | Plastic Pact | Publicaties | Sponsors | Contact | Vacatures | FAQ

Wereld Water Dag Kranten | Video’s | Foto’s Persberichten

2018 Rotterdam Schoon

2017 Fietsvissen Tijdens Wereld Water Dag

2016 Amsterdam Rotterdam Schoon

21 maart 2016 – De Telegraaf

30 maart 2016 – De Havenloods

2015 Nieuwe Hollandse Waterlinie Schoon

20 Maart 2015 – NRC (Halve Pagina)

2014 Oude Rijn Schoon


oude rijn schoon in leiderdorps nieuwsblad

2013 Laak Schoon

2012 Oude Ijssel Schoon

2011 Amstel Schoon

2010 Rotte Schoon

Rotterdams Dagblad
18 maart 2010

Havenloods
17 maart 2010

ROTTERDAM – “Met zoveel mogelijk basisschoolleerlingen, vrijwilligers en andere Rotterdammers gaan we maandag 22 maart de Rotte schoonmaken. We hebben bootjes geregeld en schepnetten. Iedereen kan langs de route aanhaken. Als beloning gaan we daarna een wereldreis maken door de Rotterdamse haven op de Marco Polo.”

Met liefst zoveel mogelijk Rotterdammers gaan Erik van Loon en Anne-Wil Hop maandag het afval in de Rotte met schepnet te lijf Foto Leendert van der Waal

Met liefst zoveel mogelijk Rotterdammers gaan Erik van Loon en Anne-Wil Hop
maandag het afval in de Rotte met schepnet te lijf.
Foto: Leendert van der Waal

Anne-Wil Hop en Erik van Loon van stichting Aquarius roepen alle Rotterdammers enthousiast op om op Wereld Waterdag mee te helpen aan hun initiatief Rotte Schoon. “We hebben alle basisscholen binnen 500 meter van de Rotte al een e-mail gestuurd”, zegt Van Loon. “Ook hebben we kleurplaten toegestuurd. Die moeten de leerlingen inkleuren en die worden geëxposeerd op de Marco Polo. Wie dat doet krijgt een hele grote roze of blauwe walvis.” De roze walvis slaat terug op het initiatief The Pink Whale waarmee Van Loon, ook de drijvende kracht achter het Rondje Noordereiland, zwemspullen ophaalt voor Suriname. “Om bij te dragen aan zwemlessen voor kinderen. Ik heb al zeventig kilo en dat is echt veel. Als er een bedrijf is dat toch al veel verscheept naar Suriname en het mee zou willen nemen, graag…!” Ook maandag rijdt de roze bakfiets weer mee waar mensen hun overbodige zwemgerei kunnen afleveren.

Gekke ideeën
Hop sloot zich onlangs bij stichting Aquarius omdat, zoals ze het verwoordt “ik vind het leuk als mensen gekke ideeën hebben en hun dromen najagen. Dan wil ik daar graag bij helpen.” Van Loon: “Ik wil niet herinnerd worden als organisator van zwemevenementen. Ik ben een kunstenaar. Daarom is Anne-Wil in dienst getreden als zakelijk directeur. “Als het zo uit komt ben ik ook gewoon assistent hoor”, zegt zijzelf lachend. Van Loon: “Voor de continuïteit zijn we op zoek naar meer draagvlak, samenwerking met organisaties als het Educatief Milieucentrum en de DCMR. We willen dat de Aquarius zodanig groeit dat die heel veel publiciteit gaat opleveren voor schoon water. Het is echt veel werk, het organiseren van die evenementen.” Nog niet genoemd is het Rondje KNSM-eiland, de Amsterdamse evenknie van het Rondje Noordereiland. “Het regelen van de vergunningen, sponsoren zoeken… Als dat eenmaal op de rails staat kan ik weer aan mijn werk als kunstenaar beginnen”, zegt de man die zijn dagelijks brood nu verdient als taxichauffeur van de RTC. Zijn voldoening haalt hij voorlopig uit zijn strijd voor schoon water. “De Rotte in het centrum vanaf de markt wordt nu al regelmatig schoongemaakt, fantastisch!”
Rotte Schoon begint maandag 22 maart om 16.00 uur bij de Rottebrug bij de Gordelweg en van daaruit wordt er al zwerfaval scheppend naar de Erasmusbrug toe gewerkt.

2009 Schie Schoon