8e Wereld Water Dag gedichtenfestival in het teken van grondwater!

Op maandag 21 maart organiseert Stichting Aquarius met de opbrengst van 14 jaar Rotterdam Swim voor het achtste jaar op rij een Wereld Water Dag gedichtenfestival om aandacht te vragen voor schoon water.

8e Wereld Water Dag gedichtenfestival
Dit gedichtenfestival staat dit jaar in het teken van: “grondwater maak het onzichtbare zichtbaar”. Dichters uit binnen- en buitenland kunnen tot 15 maart hun gedicht insturen. Op 21 maart (Unesco International Day Of Poetry) worden de twaalf beste gedichten (een per provincie) op het Wereld Water Dag Gedichtenfestival in de bibliotheek van Middelburg van 19:00 tot 20:30 uur voorgedragen.

Dichtbundel
Net als bij voorgaande edities worden naast deze twaalf gedichten ook veertig andere gedichten uitgekozen voor de jaarlijkse Wereld Water Dag dichtbundel. Op dinsdag 22 maart wordt per provincie om 12:00 uur het beste gedicht nogmaals voorgedragen als aftrap van de 14e Wereld Water Dag Rivier Schoonmaak.

30e United Nations – International Day Of Water
Wereldwijd wordt dit op 22 maart al weer voor het dertigste opeenvolgende jaar georganiseerd met als doel om aandacht te vragen voor het belang van schoon water! In Nederland wordt sinds 2009 elk jaar op die dag een rivier schoongemaakt.

Twaalf Provinciën
Dit jaar wordt er een winnende gedicht per provincie geselecteerd i.v.m. het vijftienjarig bestaan Stichting Aquarius, 90 jaar afsluitdijk (en de daarmee ingezette inpoldering van de Zuiderzee) en het ontstaan van de 12e provincie Flevoland.

2014-2022
Aan dit gedichtenfestival nemen elk jaar vele dichters uit binnen- en buitenland deel. De thema’s van de afgelopen jaren waren:
– 2014 Herinneringen aan Holland
– 2015 Oorlog, Vrede en Schoonheid ivm 200 jaar Nieuwe Hollandse Waterlinie
– 2016 Verbinden
– 2017 Steden en rivieren
– 2019 Laat niemand achter
– 2020 Natuur en klimaatverandering
– 2021 600 jaar Biesbosch

Partners

Deze gezamenlijke Twaalf Provinciën rivier schoonmaak wordt mede mogelijk gemaakt door:
Provincies : Noord Brabant
Gemeenten : Assen, Middelburg, Zwolle, Utrecht, Leeuwarden, Arnhem en Den Haag
Waterschappen : Scheldestromen
Sponsoren : Huis Der Zotheid, Stichting Huis Der Zotheid

Partners : Zomer Universiteit Nederland, Dutch Design Battle, Art Drawing Center en het Internationale Jeugd Film Festival

————————————————————-

Contact:

Stichting Aquarius
Erik Van Loon
info@wereldwaterdag.nl
+316 3826 5666