Uit het AD editie rivierenland

Uit het AD editie rivierenland

juli 6, 2019 Uncategorized 0

Afgelopen week stond dit artikel online op de AD – Rivierenland website.

Opbrengst Rotterdam Swim gaat naar rivier de Linge: ‘Woon je daar? Zwem dan mee!’

De organisatie van de Rotterdam Swim, die op 28 juli plaatsvindt, zoekt nog deelnemers en sponsors die in de buurt van de Linge wonen. Janneke Boluijt 02-07-19, 15:21    

Van de opbrengst van de jaarlijkse zwemtocht rond het Rotterdamse Noordereiland wordt 100 kilometer rivier schoongemaakt, dit jaar is dat de Linge. De schoonmaakactie vindt pas plaats op 22 maart volgend jaar (Wereld Waterdag), maar het benodigde geld – voor materialen en promotie – wordt eind deze maand in Rotterdam bij elkaar gezwommen, zo is de bedoeling.

Organisator Erik van Loon doet een oproep aan waterratten die de Linge een warm hart toedragen. Het jaarlijkse zwemrondje in de Maas, waarmee Van Loon aandacht wil vragen voor schoon rivierwater, beleeft op 28 juli zijn twaalfde editie. Vorig jaar deden 38 zwemmers mee.