Cameratoezicht bij vuilnisbakken in Rotterdam

Cameratoezicht bij vuilnisbakken in Rotterdam

maart 12, 2019 Uncategorized 0

Vandaag las ik tot mijn grote schrik dit artikel van de totalitaire VVD over hoe zij de afvalproblematiek willen aanpakken.

Door De Rotterdamse VVD op 08 maart 2019

Vuilnis op straat is een van de grootste ergernissen onder Rotterdammers. De Rotterdamse VVD maakt zich dan ook sinds jaar en dag hard voor een schone straat. Mede op verzoek van VVD-raadslid Pascal Lansink-Bastemeijer neemt VVD-wethouder Bert Wijbenga nieuwe maatregelen.

Lansink-Bastemeijer: ‘Sommige afvalcontainers krijgen voortaan cameratoezicht. Deze worden geplaatst op locaties waar er vaak veel afval naast de bakken wordt gegooid’. Op deze manier willen wij daders gaan betrappen en op de bon slingeren. Hierdoor hopen we het afvalprobleem aan te pakken. Tegelijk verwachten wij dat deze aanpak een preventieve werking heeft. 

Naast de camera’s neemt wethouder Wijbenga nog meer maatregelen om de vervuiling van de Rotterdamse straten tegen te gaan.

‘De wethouder gaat er ook voor zorgen dat er voortaan stickers worden geplakt op vuilniszakken die naast de bakken zijn gezet. Dit geeft een signaal af aan voorbijgangers dat de gemeente het afvalprobleem zeer serieus neemt. Ook laten we handhavers voortaan actiever op zoek gaan naar de vuildumpers. Zo gaan de handhavers voortaan bij bewoners aanbellen om een bekentenis te ontlokken of om te vragen of zij weten wie er vuil op straat dumpt’, aldus Lansink-Bastemeijer.