Dichten Voor Water V

Dichten Voor Water V

december 28, 2018 Uncategorized 0

Deadline 1 maart

Op Unesco Day Of Poetry, donderdag 21 maart worden ter gelegenheid van Dichten Voor Water V de 52 beste gedichten van Dichten Voor Water V van 12:00 tot 16:00 voorgedragen op de Burcht van Leiden. Speciaal voor deze gelegenheid zal de burcht daar waar de Oude en Nieuwe Rijn samen komen van 12:00 tot 18:00 open zijn. Het thema van Dichten Voor Water V is “Laat niemand achter”. Van deze 52 beste gedichten worden zes gedichten een per deelnemende gemeente langs de route van deze 45 km lange Wereld Water Dag rivier schoonmaak vereeuwigd door middel van een plaquette op zes verschillende bruggen aan de route.

De 52 beste gedichten komen ook in de dichtbundel Dichten Voor Water V en worden op Unesco Day Of Poetry door onze professionele dichters of liever nog door u zelf voorgedragen. Overigens zeggen wij wedstrijd, maar het is eigenlijk vooral een manier om de poëzie en de liefde voor Schoon Water te vieren.

Het thema voor Dichten Voor Water V in 2019 is ‘Laat niemand achter‘.

Wilt u meedoen stuur dan voor 1 maart hier u gedicht in.